Σουπιές με ξύδι, μέλι και δεντρολίβανο

Μια εύκολη – και έτοιμη μέσα σε 40 λεπτά – κρητική παραδοσιακή συνταγή από τον σεφ Χρήστο Ι. Λάπα και το ηλεκτρονικό περιοδικό γαστρονομίας CretanFoodNews περιοδικό  είναι οι σουπιές με ξύδι, μέλι και δεντρολίβανο.

Πιάστε μολύβι και χαρτί!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό σουπιές μικρές
  • 200 γρμ. ελαιόλαδο
  • 100 γρμ. ξύδι
  • 50 γρμ. μέλι
  • 50 γρμ. δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις περνάμε από καυτό λάδι.  Τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί.  Στο λάδι βάζουμε το αλεύρι, το ξύδι, το μέλι και το δενδρολίβανο να βράσουν 5 λεπτά.  Το περιχύνουμε στις σουπιές και τις γκρατινάρουμε στο φούρνο για 15 λεπτά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top