Ταλιατέλες με λαχανικά και βασιλικό

Υλικά για 4 άτομα

  • 500γρ. ταλιατέλες
  • 40ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • 50ml ημίγλυκο κρασί λευκό
  • 20ml ξύδι Balsamico
  • 2 πιπεριές κόκκινες κέρατο κομμένες λωρίδες
  • 2 πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες λωρίδες
  • 10 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι κομμένες σε λωρίδες
  • 100γρ. παρμεζάνα σε φλύδες
  • 150ml ζωμό λαχανικών
  • 10 φύλλα βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά εκτός του σκόρδου. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ, σβήνουμε με το ημίγλυκο κρασί και το Balsamico. Προσθέτουμε τις ελιές, τα φύλλα βασιλικού, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να γίνει η σάλτσα μας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια για περίπου 17 λεπτά, σουρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τις φλύδες παρμεζάνας.

Συνταγή; Χρήστος Ι. Λάπας

Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά-Βαθμός δυσκολίας: 2

(cretanfoodnews.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top