Το “μυστικό” για τις Σφακιανές Πίτες

Ποιo είναι ένα από τα σημαντικά “μυστικά”, για να φτιάξετε και να απολαύσετε μια σφακιανή πίτα; Η επιτυχία, σύμφωνα με την σχετική συνταγή της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, εξαρτάται απόλυτα από το πλάσιμο, η πίτα πρέπει να είναι όσο γίνεται λεπτή!

Διαβάστε τη συνταγή για σφακιανές πίτες από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης:

Υλικά

1/2 κιλό μυζήθρα
1/2 αλεύρι για ζυμάρι

Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα σβόλο ζυμαριού (μέγεθος βερίκοκου), τον διαμορφώνουμε σε στρογγυλό σχήμα, τον ανοίγουμε πολύ λίγο στη μέση, τον γεμίζουμε με μυζήθρα (1 κουταλιά σούπας) και τον ξανακλείνουμε.
Κατόπιν, πλάθουμε ελαφρά με τα δάχτυλα το ζυμάρι και τη μυζήθρα μαζί, από το κέντρο προς την περιφέρεια, δίνοντας του το σχήμα ενός πιάτου για φρούτα. Κατόπιν, το ψήνουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσει. Σερβίρεται με μέλι από πάνω.
Προσοχή: Η επιτυχία εξαρτάται απόλυτα από το πλάσιμο, δηλαδή, η πίτα πρέπει να είναι πολύ λεπτή (2-3 χιλιοστά).

(Φωτογραφία: iscreta.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top