Τουρλωτή Σητείας: Φτιάξτε λαγό στιφάδο

Μια συνταγή για να φτιάξετε λαγό με στιφάδο. Πρόκειται για μια παλιά κρητική παραδοσιακή συνταγή , που έθρεψε γενιές και γενιές τα παλιότερα χρόνια, τότε, που οι λαγοί ήταν περισσότεροι στην Κρήτη και η ζωή καθαρά αγροκτηνοτροφική.

ΥΛΙΚΑ 

  • 1 λαγό
  • 1 1/2 κιλά μικρά κρεμμύδια
  • 2-3 φύλλα δάφνη
  • 1 1/2 κουταλιά πελτέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Μερικά γαρύφαλλα
  • 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια το λαγό. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και καρφώνουμε σε ορισμένα από αυτά από ένα γαρύφαλλο. Σοτάρουμε το κρέας σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά την κατσαρόλα. Στη συνέχεια την ανοίγουμε και ρίχνουμε 1 κούπα κόκκινο κρασί. Ρίχνουμε τον πελτέ, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες ή μακαρόνια.

Πηγή: tourloti.gr

Τώρα αν δεν βρίσκετε εύκολα λαγό, δοκιμάσετε αυτή την συνταγή με κουνέλι 

  

  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top