Τριμμένος ξηρός ανθότυρος για μακαρόνια

Αν θέλετε τα μακαρόνια σας να αποκτήσουν μια άλλη, παραδοσιακή γεύση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένο ξηρό κρητικό ανθότυρο. Για πολλούς είναι αναντικατάστατος στα μακαρόνια.

Ιδιαίτερα ο τριμμένος κρητικός ανθότυρος, όταν σκορπιστεί πάνω από μακαρόνια, που έχουν βράσει σε ζωμό ντόπιου κρέατος, η γεύση είναι το “κάτι άλλο”.  Γεύση θεϊκή…

Ο ξηρός κρητικός ανθότυρος είναι ένα τυρί, που ωριμάζει με φυσικό τρόπο και για ν΄αποκτήσει το ξεχωριστό παραδοσιακό άρωμα-έντονο,υφάλμυρο, βουτυρώδες- θα χρειασθεί να περάσει ένας χρόνος.

Ο ξηρός κρητικός ανθότυρος, πάντως, αποτελεί εξαιρετικό τυρί και πάνω στο τραπέζι, συνοδευτικό για αρκετά φαγητά, αλλά και απλά με το ψωμί και το παξιμάδι.

Πού θα βρείτε στην Αττική ξηρό κρητικό ανθότυρο;

Στα καταστήματα με κρητικά προϊόντα:

  • «Αρετούσα» (Παπαστράτου 29, Γκύζη, τηλ. 210 6452778)
  • «Αλυγιζάκης» (Σαπφούς 21, Καλλιθέα,τηλ. 2109517390)
  • «ΜΑΝΟΥΤΑ-Τσιτσιρίδης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης 23,  Αργυρούπολη, τηλ. 210 9914049)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top